назад

Успішна справа адвоката Шкардун М. В.

До Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, звернулась особа, яка потребувала правової допомоги у вирішенні питання щодо позбавлення батьківських прав колишнього чоловіка щодо їх сина.

Відповідно до ЗУ “Про безоплатну правову допомогу” дана особа має право на отримання правової допомоги за державний кошт, адже є малозабезпеченою.

Для вирішення питання, з яким клієнтка звернулась до Центру, адвокату Шкардун Маргариті Володимирівні було видано доручення №71 від 25.11.2015 року для здійснення її представництва у суді. Адвокат склав позовну заяву до Броварського міськрайонного суду. Позовна заява була мотивована тим, що батьки можуть бути позбавлені батьківських прав, якщо вони ухиляються від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини (відповідно ст. 164 СК України ).

Під час судового засідання встановлено, що батько свідомо відсторонився від виховання малолітнього сина (інваліда), а саме: не піклується про фізичний і духовний розвиток своєї дитини, не забезпечує необхідним харчуванням, медичним доглядом, лікуванням, взагалі не спілкується з ним, не виявляв інтересу до його внутрішнього світу.

Адвокат Маргарита Шкардун, здійснювала представництво інтересів своєї клієнтки у цивільному судовому процесі, внаслідок чого Броварський міськрайонний суд прийняв рішення про задоволення позовних вимог та постановив позбавити колишнього чоловіка клієнтки батьківських прав по відношенню до малолітнього сина ( інваліда).