назад

Ужгородський місцевий центр налагоджує роботу з місцевими громадами

perechin1    За ініціативи Центру громадських ініціатив (голова Андрій Вишняк) спільно з Офісом Реформ у Закарпатській області (голова Іван Дем’янчук) в місті Перечин відбувся круглий стіл з питань децентралізації влади в Україні для голів місцевих рад району, працівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, членів громадських організацій.

            Круглий стіл проводився з метою підтримки впровадження «Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні», яка прискорить процеси децентралізації влади.

            В цьому заході взяв участь директор Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайло Давиденко, який повідомив присутнім про відкриття в м. Ужгороді з 1 липня поточного року центру з надання БВПД та можливості спрощення доступу до правового захисту для місцевих громад Перечинського району.

            М.Давиденко повідомив про етапи правової реформи в Україні, розкрив напрямки діяльності центру, закликав до співпраці усіх суб’єктів надання первинних правових послуг на рівні територіальних громад району (зокрема, відділ юстиції, правозахисні громадські організації, волонтерські рухи, органи місцевого самоврядування тощо).

            У роботі круглого столу також взяв участь керівник відділу по взаємодії з суб’єктами надання БППД Володимир Мацо.


perechin1


perechin2