назад

В Івано-Франківську юристи БПД пройшли тренінг з профілактики професійного вигорання

Представники громадської організації «Д.О.М.48.24» провели для юристів системи БПД тренінг на якому навчали розпізнавати симптоми професійного вигорання та долати цей стан.

Тренінг з профілактики професійного вигорання був спрямований на те, щоб допомогти юристам та юристкам розпізнати симптоми вигорання, зрозуміти його причини та навчитися ефективним методам профілактики та подолання цього стану.

Попри професійну об’єктивність, юристи, які постійно спілкуються з людьми, не можуть повністю абстрагуватись від проблем, з якими звертаються громадяни. Так чи інакше вони переймають на себе певну частину емоційних переживань клієнта.

«Одне з моїх завдань як керівника – слідкувати за психо-емоційним станом працівників відділу, вміти вчасно помічати зміни в настрої, мотивації та працездатності юриста і вміти відповідно на це реагувати», — говорить начальниця Івано-Франківського відділу надання БПД Лілія Вінтонишин.

За допомогою Мак-техніки психологиня громадської організації «Д.О.М.48.24» Марія Нестерук  допомагала учасникам тренінгу глибше пізнати себе, навчитись правильно аналізувати свій стан, виокремлювати свої бажання, цілі та прагнення та знаходити шляхи їх реалізації.

А художниця Юлія Постульга з учасниками тренінгу провела заняття арт-терапії з малювання аквареллю. Подібні заняття дають можливість не лише знизити рівень емоційної напруги, тривожності але й розвивають концентрацію уваги, творчий потенціал та активізують внутрішні ресурси особистості .

«Турбота про себе та свій психо-емоційний стан є необхідністю, а не розкішшю у нашій роботі», — каже  Лілія Вінтонишин.