назад

В Луцькому місцевому центрі відбувся круглий стіл

Post-relise-1 ВІДБУВСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ: «Проблеми правового нігілізму дітей-сиріт, дітей, що позбавлені батьківського піклування, безпритульних дітей»

 Луцький місцевий центр забезпечує доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для різних незахищених категорій громадян, таких як: малозабезпечені особи (особи, чий середньомісячний сукупний сімейний дохід нищий суми прожиткового мінімуму), учасники бойових дій (у тому числі, це стосується учасників АТО із відповідним статусом та членів сімей загиблих), діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці та інші. Усім цим незахищеним категоріям осіб надаються послуги адвокатів для представництва їх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах, а також потерпілим та свідкам у кримінальних провадженнях, якщо вони належать до категорій, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, як це визначено у ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».
З метою поширення інформації про отримання безоплатної вторинної правової допомоги Луцьким місцевим центром з надання БВПД (далі – Луцький місцевий центр) 20 жовтня 2015 року за участю працівників Притулку для дітей служби у справах дітей Волинської облдержадміністрації (далі – Притулок) організовано проведення круглого столу на тему:«Проблеми правового нігілізму дітей-сиріт, дітей, що позбавлені батьківського піклування, безпритульних дітей».
    У вказаному заході взяли участь директор Притулку Леонід Матвійчук, а також психолог вказаного закладу – Ніна Семенюк.
     Круглий стіл відбувся у вигляді відкритої дискусії, до якої, крім вищеназваних учасників, також долучилися вихователі та інші працівники Притулку. Працівники Луцького місцевого центру Катерина Доманська та Оксана Завалішина довели до відома присутніх алгоритм роботи центру по наданню БВПД відповідним суб’єктам, передбаченим у ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», у тому числі і щодо такої категорії, як діти-сироти, діти, що позбавлені батьківського піклування, безпритульні діти. В ході круглого столу також було обговорено шляхи співпраці між Луцьким місцевим центром та Притулком для забезпечення у подальшому права осіб, які перебувають у даному закладі, на безоплатну вторинну правову допомогу.

Post-relise-2