назад
12.11.14

В Міністерстві юстиції обговорено пріоритети реформування системи кримінальної юстиції

12 11 14 MoJ12 листопада 2014 року у приміщенні Міністерства юстиції України відбулась зустріч із делегацією консультантів Міністерства закордонних справ Данії та представниками Проекту Ради Європи «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні».

В ході зустрічі обговорювались основні напрямки подальшого реформування системи кримінальної юстиції в Україні та заходи, необхідні для реалізації цих реформ.

Участь у зустрічі взяв заступник директора Координаційного центру Віталій Баєв, який поінформував про тісну співпрацю Координаційного центру з Проектом Ради Європи «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні»: наприклад, протягом 2013 – 2014 років за підтримки Проекту було проведено серію каскадних тренінгів для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, під час яких адвокати мали змогу підвищити свою кваліфікацію з питань надання БВПД у кримінальних справах.

Для проведення таких тренінгів було сформовано мережу з 60 адвокатів-тренерів. Крім того, Координаційний центр підготував пропозиції до Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2018 роки.

Віталій Баєв також повідомив про зміни в системі надання безоплатної правової допомоги після ухвалення Закону України «Про прокуратуру»: «Окрім інших змін, які вносяться цим законом, тепер усім затриманим, а також підозрюваним, яким у якості запобіжного заходу обрано тримання під вартою, безоплатна правова допомога надаватиметься не лише протягом 72 годин з моменту затримання, як це відбувалося, а безперервно допоки за особою зберігається згаданий статус».

Директор Департаменту юстиції та безпеки Міністерства юстиції Наталія Копачовець зауважила, що «експертна допомога та участь Ради Європи в процесі реалізації норм законодавства є важливою і пріоритетною. Крім того, така співпраця спрямована на досягнення конкретних результатів – і це працює».

 

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах: