назад
08.06.17

В Олександрії обговорили шляхи подальшої співпраці з Олександрійським міськрайонним відділом пробації

04У рамках реалізації заходів, передбачених Меморандумом про співпрацю  між Олександрійським центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Олександрійським міськрайонним відділом пробації,  31 травня 2017 року, представники державних установ, обговорили шляхи подальшої співпраці та підвищення ефективної діяльності, спрямованої на виконання норм Закону України  «Про пробацію»  та   Закону України «Про безоплатну правову допомогу».
У нараді взяли участь  фахівці Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Анатолій Руденко, директор центру, Володимир Бесараб, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги та Володимир Світановський, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги, а також представники Олександрійського міськрайонного відділу пробації  – Яків Гаркуша, начальник з питань пробації, Костянтин Рудь та Віталій Тяглий, старші інспектори, Анжела Костюкова, психолог.
Під час зустрічі представники державних установ обговорили проблемні аспекти в практичній діяльності, спрямованій на впровадження норм Закону України «Про пробацію» та інформування обвинувачених або їх родичів і законних представників про досудову доповідь на стадії надання вторинної правової допомоги.
 
05
 
«Взаємодія між Олександрійським центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Олександрійським міськрайонним відділом пробації являється дуже важливим фактором по захисту прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності всіх верств населення. Люди звертаються по допомогу до тих, кому вони довіряють.  На основі цієї довіри ґрунтується наше партнерство», – зазначив Анатолій Руденко.
 
06
 
З-поміж іншого,  під час  наради  були досягнуті домовленості щодо проведення спільних правопросвітницьких заходів, обміну інформацією у реалізації досудової пробації, поширення інформаційних матеріалів серед клієнтів пробації щодо їхніх прав на безоплатну вторинну правову допомогу.
Далі відбулося  обговорення ініціатив, а саме – був розроблений та узгоджений бланк направлення обвинувачених та клієнтів пробації до спеціалістів місцевого відділу для кваліфікованої правової консультації в рамках чинного законодавства. Окрім цього, заплановані спільні практичні навчання та тренінги.
 
07
 
Наприкінці зустрічі Анатолій Руденко наголосив на тому, що спеціалісти відділів правової інформації та консультацій, а також роботи з адвокатами будуть надавати кваліфіковану правову допомогу  клієнтам, які стоять на обліку в відділі пробації та подякував  за  співпрацю.
До Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутися за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.