назад

В рамках виїзного прийому громадян надано адресну правову допомогу

IMG 8267Одним із дієвих інструментів наближення правової допомоги до населення є проведення виїзних прийомів громадян. Попередньо розмістивши відповідні оголошення на дошці оголошень в приміщенні Щуринської сільської ради та на дошках оголошень сіл Тристень і Квітневе, а також на сторінці Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у соціальній мережі Фейсбук, 27 травня 2016 року працівники Луцького місцевого центру відвідали с. Щурин, де у приміщенні сільської ради надали роз’яснення з питань спадкового права для мешканців села Квітневе.

В ході проведення виїзного прийому соціальний працівник Щуринської сільської ради повідомила, що отримати роз’яснення з правового питання ще хоче жителька с. Тристень, інвалід ІІ групи, яка через проблеми зі здоров’ям приїхати у с. Щурин не може.

Працівники Луцького МЦ відразу вирушили надавати адресну правову допомогу цій громадянці. Вислухавши проблему клієнта та розібравшись з суттю порушеного питання, спеціалісти Центру встановили, що потреби у зверненні до суду немає, а потрібно лише подати документи до нотаріуса для оформлення права на земельну ділянку. Громадяці надали роз’яснення стосовно роботи Луцького МЦ та залишили контактний номер телефону, на випадок, якщо в майбутньому їй знадобляться послуги адвоката.

IMG 8267

Щуринський сільський голова Василь Карпюк наголосив на важливості таких виїзних прийомів. За його словами, вони дають змогу наблизити безоплатну правову допомогу до сільських мешканців, вивчити актуальні проблеми громади, зібрати інформацію для аналізу забезпеченості права на безоплатну правову допомогу на рівні територіальних громад.

Нагадаємо, що Луцький місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7. Телефонний номер: (0332) 770717; E-mail: lutsk1.volyn@legalaid.gov.ua.