назад

Вчимося працювати ефективніше

160229 11Уперше у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області пройшло навчання для працівників Регіонального і Сумського місцевого центрів з тайм-менеджменту. 

Навчання провела досвідчений тренер, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ірина Марухина.

У вступному слові директор центру Олена Демченко озвучила правило три «п»: «професіоналізм, патріотизм, порядність». «Дотримуючись цих правил, ми досягнемо кращих показників у роботі в нашій системі безоплатної правової допомоги», – наголосила директор центру.

Під час тренінгу учасники пройшли тест, оцінивши особисту компетентність в управлінні часом. Після цього обговорили найпоширеніших «пожирачів часу». Як часто нам не вистачає часу на щось важливе? Куди ж тікає такий цінний час? Кожен учасник тренінгу проаналізував так звані «Пожирачі часу»:

Нечітка постановка мети.

Відсутність пріоритетів у справах.

Спроби надто багато зробити за один раз.

Відсутність уяви про роботу, яка повинна бути виконана.

Погане планування дня.

Завалений письмовий стіл.

Надмірне читання (будь-якої літератури, яка не відноситься до справи).

Недостатня мотивація.

Не змога сказати «Ні».

Відсутність самодисципліни.

Не вміння довести справу до кінця.

Відволікання на зовнішні фактори (часте перевіряння поштової скриньки чи посиденьки у соціальних мережах і т.д).

Синдром відкладання.

160229 12

Також під час тренінгу розглянули основні методики планування свого робочого часу. Особливо присутнім сподобався метод під назвою «Матриця Ейзенхауера», тому тренер детально зупинилася на тому, як його правильно використовувати. Наприкінці навчання обговорили типові помилки, що зустрічаються під час планування часу.

Учасники тренінгу оплесками подякували Ірині Марухиній за дуже корисний захід та попросили наступне навчання провести на тему спілкування із клієнтами.

Таке навчання у Регіональному центрі пройшло вперше і відбулося завдяки укладеному договору про співпрацю між Регіональним центром та Сумським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

Відповідно до плану роботи Регіонального центру на 2016 рік, психологічні тренінги, лекції, семінари будуть проводитися щомісяця.