назад

Відбулась розширена зустріч з питань діяльності системи БВПД в Хорольській громаді

1В четвер, 10 вересня 2015 року, директор Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Артем Россоха та начальник відділу взаємодії із суб’єктами надання первинної правової допомоги Максим Паляниця здійснили робочий візит до Хорольської райдержадміністрації. 

З метою налагодження ділових контактів та інформування органів державної влади та місцевого самоврядування про діяльність Лубенського центру на зустріч були запрошені представники апарату та відділів райдержадміністрації, районної ради, міської ради, територіальних органів виконавчої влади, районні ЗМІ.

Артем Россоха розповів про діяльність системи БВПД та результати роботи центру за 2 місяці, відповів на питання, що цікавили присутніх.

Після обговорення актуальних питань надання безоплатної правової допомоги між Лубенським центром та Хорольською РДА в особі голови адміністрації Віри Мартюк було підписано угоду про співпрацю, спрямовану на всебічне покращення надання правової допомоги населенню Хорольської громади.

В окремому ключі відбулась зустріч керівництва центру з адвокатами м. Хорола та представником управління юстиції. Адвокатам було надано презентацію та інформаційний матеріал про переваги системи безоплатної правової допомоги для адвокатів з прикладами успішних практик роботи адвокатури в системі БВПД, а також було проінформовано та роз’яснено умови проведення конкурсу з відбору адвокатів для подальшого їх залучення до співпраці з системою надання безоплатної правової допомоги. Управління юстиції зі своєї сторони висловило повну готовність у наданні допомоги адвокатам з питаннь прийому та передачі документів, а також інформуванні про можливі зміни в умовах проведення конкурсів.

За підсумком зустрічі директор Лубенського місцевого центру Артем Россоха висловив впевненість в ефективності налагодженої співпраці та її результативності.