назад

Відбулись робочі зустрічі керівництва центрів з надання БВПД з адвокатами Запорізької області

1 IMG 692810 вересня  2015 року директор Регіонального центру  з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Павло Наливайко спільно з в.о. начальника Головного територіального управління юстиції Тимофієм Дудіним,  директором  Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольгою Бородіною  та директором Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Геннадієм Бородатим провів робочі зустрічі з адвокатською спільнотою Оріхівського,  Пологівського, Чернігівського, Куйбишевського та Розівського районів Запорізької області.

Метою цих зустрічей було інформування адвокатів Запорізької області щодо умов та порядку проведення чергового, восьмого, конкурсу з відбору адвокатів та подальшого залучення їх до команди безоплатної вторинної правової допомоги. Заходи були проведені в приміщенням відповідних районних управлінь юстиції.

У ході зустрічей були обговорені норми діючого закону України «Про безоплатну правову допомогу», Наказу Міністерства юстиції України від 19 серпня 2015 року № 224/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги», результати роботи адвокатів системи БВПД, які залучені до надання безоплатної вторинної правової допомоги  у кримінальному процесі, були наведені кращі приклади їхньої успішної практики. Адвокати, які вже співпрацюють з центрами, виявили бажання взяти участь у заході і поділилися власним досвідом надання безоплатної правової допомоги.

Окрема увага була приділена роботі адвокатів системи БВПД у цивільному та адміністративному процесах, яка розпочалась з 1 липня поточного року, і діяльності місцевих центрів з надання БВПД.  Ініціатори заходу відповіли на всі питання, які цікавили присутніх представників  адвокатської спільноти цих районів, зокрема щодо взаємодії адвокатів і центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та порядку видачі доручень  і оплати наданих послуг адвокатів. 

Учасникам зустрічей були продемонстровані презентаційні матеріали на тему «Переваги системи безоплатної правової допомоги».  Кожен адвокат отримав матеріали цієї презентації та примірники друкованих методичних рекомендацій щодо здійснення захисту, гарантованого державою.

Наприкінці зустрічі директори центрів з надання БВПД закликали адвокатів приєднатись до команди безоплатної правової допомоги з метою надання  правових послуг громадянам у кримінальному, цивільному та адміністративному процесах, і зокрема, тим соціально незахищеним категоріям населення, які її найбільше потребують.

Зазначимо, що у 2015 році  Запорізькій області безоплатну правову допомогу  надають  146 адвокатів, з якими укладені контракти на постійній основі, і їхні послуги оплачуються державою.

Сподіваємось, що за результатами сьогоднішньої  зустрічі  ще  11 адвокатів, які були присутні та виявили бажання подати документи для участі у восьмому конкурсі, стануть адвокатами системи БВПД.

2  002

3 IMG 6926

4 WP 20150910 11 08 23 Pro

10.09.15 1 Last

5 IMG 6924