назад

Відновив свою роботу консультаційний пунк доступу до системи БПД у київському відкритому просторі «Вцентрі Хаб: Оболонь»

Кияни та внутрішньо переміщені особи, які перебувають у столиці, отримали можливість особисто отримувати безоплатну правову допомогу у київському відкритому просторі «Вцентрі Хаб: Оболонь», де фахівці Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснюють особистий прийом громадян.

Ми розуміємо, як важливо підвищувати доступ до правової допомоги в умовах воєнного стану. Тому поступово відновлюємо особистий прийом громадян для надання оперативної безоплатної правової допомоги кожному, хто її потребує.

Після відновлення роботи консультаційного пункту, потік громадян, які бажають отримати різного роду правову інформацію збільшився. Окрім киян, до фахівців центру приходять і внутрішньо переміщені особи. Зокрема, на сьогоднішній день, кожен третій відвідувач цього консультаційного пункту – це українець зі статусом ВПО.

Спілкуючись з юристом, українці цікавляться питаннями соціального захисту, а саме порядком отримання статусу внутрішньо переміщеної особи, особливостями виплати матеріальної допомоги таким особам, категоріями осіб, що підпадають під мобілізацію, а також особливостями перетину державного кордону в умовах воєнного стану.

Нагадуємо, що безоплатну юридичну допомогу в «Вцентрі Хаб: Оболонь» (проспект Оболонський, 22-А) можна отримати щовівторка з 10:00 до 16:00.