назад

Для наймолодших переселенців у Зборові провели рухливу правову гру «Право з тобою»

Для дітей, переміщених з територій адміністративно-територіальних одиниць, на яких проводяться бойові дії фахівцем Зборівського бюро правової допомоги проведено у м.Зборові Тернопільської області Рухливу правову гру “Право з тобою”.

Фахівець системи Марія Колісник спільно з працівниками Зборівського центру дитячої та юнацької творчості організували зустріч з внутрішньо переміщеними дітьми, які тимчасово проживають у м.Зборові.

В ігровій формі діти закріпили знання про права дитини, визначені Конституцією України, Конвенцію ООН, Законом України «Про охорону дитинства» та Декларацією прав дитини.

Під час зустрічі діти зіграли в гру, яка їх зацікавила. Під час гри, правильно виконуючи завдання, вони згадували про свої права, обов’язки. Весело і з користю провели час.

Дітям важливо знати про права дитини для комплексного та цілісного розвитку. Усі діти різні в залежності від свого походження, кольору шкіри, національності, характеру, але всі вони рівні у своїх правах. Будь-які прояви порушення прав дитини, не повинні бути приховані, незалежно від того, з чийого боку вони надходять.

Захист прав дитини є одним із найважливіших пріоритетів у нашій державі, адже ставлення до дітей, рівень їхньої безпеки та захищеності у державі, стан їхнього всебічного розвитку є одним із показників цивілізованості та гуманності суспільства.

По завершенні заходу, діти зрозуміли, якщо з повагою ставитися до прав інших, можна побачити, як зміниться світ і люди, котрі тебе оточують.

Марія КОЛІСНИК, завідувач сектору Зборівського бюро правової допомоги