назад

Володимирщина залучає нових партнерів до реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчинені кримінального правопорушення»

З метою розширення кола охочих долучитись до реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчинені кримінального правопорушення» на Володимирщині, 17 травня 2022 року представники Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали Оваднівську територіальну громаду.

«Сьогодні, через війну, увага дорослих, здебільшого, прикута до новин та подій навколо. У першу чергу вони намагаються думати про безпеку своїх дітей та про інші базові потреби. Своєю чергою, підлітки також переживають нелегкі часи. Стрес, можливо нестача якихось необхідних речей, переїзд на нове місце проживання, нові знайомства, елементарно відсутність контролю з боку батьків, впевненість у тому, що правоохоронні органи зайняті більш важливими справами – всі ці чинники можуть призвести до якихось необдуманих, спонтанних дій, за які потім доведеться нести реальну відповідальність. Тому, в той час, коли спокуса вчинити якісь протиправні дії стає все більшою, реалізація проекту має важливе соціальне значення…Для нас важливо допомогти нашій молоді повернутись до нормального життя, у разі, якщо така неприємна ситуація складеться в якійсь із наших територіальних громад. Тому, звісно, ми потребуємо допомоги та участі в Програмі відновлення для неповнолітніх представників місцевої влади» – такими словами розпочав зустріч Степан Слащук – фахівець Володимир-Волинського місцевого центру.

Обговоривши деталі, завдання та умови проекту, усвідомлюючи  необхідність і важливість співпраці між місцевим центром та територіальною громадою у його реалізації, учасники заходу уклали Меморандум про взаємодію.

Тож, навіть в умовах воєнного стану, турбота про підростаюче покоління залишається серед пріоритетних завдань місцевих центрів Волині.