назад

Встановити статус потерпілого від кримінального правопорушення допоміг адвокат

поліція     Громадянин К. звернувся до Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з заявою про надання правової допомоги для оскарження дій слідчого місцевого відділу поліції, а саме – невнесення відомостей про кримінальне правопорушення, вчинене щодо нього, до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

     Для надання правової допомоги особі в місцевому центрі призначили адвоката Василя Стандратюка (доручення №22040000144), який, вивчивши матеріали справи, звернувся зі скаргою до суду. У скарзі адвокат зазначив, що 19.05.2017 р. потерпілий громадянин К. звернувся із заявою до начальника відділення поліції про вчинення відносно нього злочинів (24.07.2013 року та 07.05.2014 року) та просив притягнути до кримінальної відповідальності винних осіб, проте заяву залишили без належного реагування.

     Відтак потерпілий ще звернувся до поліції із заявою 24.05.2017 р. У цій заяві він просив начальника відділення поліції ГУНП у Хмельницькій області надати документ про прийняття і реєстрацію його заяви від 19.05.2017 р, визнати його потерпілим та ознайомити з матеріалами кримінального провадження. Крім того, зазначив, що в разі невиконання його прохання, змушений буде звертатися до суду зі скаргою на бездіяльність слідчого.

     Враховуючи аргументи адвоката та на підставі статті 214 Кримінального процесуального кодексу України, Шепетівський міськрайонний суд виніс ухвалу, якою зобов’язав посадових осіб відділення поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області вчинити заходи щодо реєстрації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань відомостей про кримінальне правопорушення за заявою громадянина К. від 19.05.2017 року.

 *   *   *

     Якщо Ви або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, нагадаємо, що вразливим категоріям громадян держава гарантує безоплатну вторинну правову допомогу. Щоб отримати таку допомогу, необхідно звернутися до місцевого центру  з надання БВПД або у бюро правової допомоги

     Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Хмельницький, Віньковецький, Волочиський, Городоцький, Деражнянський, Летичівський, Старосинявський, Ярмолинецький райони там. Хмельницький). Адреса: м. Хмельницький, вул. Соборна, буд. 75, 2 поверх. Тел. 0382 65-77-88.

     Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування Кам’янець-Подільський, Дунаєвецький, Новоушицький, Чемеровецький райони та м. Кам’янець-Подільський). Адреса: м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, буд. 44. Тел. 03849 5-01-59.

     Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Старокостянтинівський, Красилівський, Теофіпольський райони та м. Старокостянтинів). Адреса: м. Старокостянтинів, вул. Миру, буд. 1/2, 1 поверх. Тел. 03854 4-54-75. 

     Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Шепетівський, Білогірський, Ізяславський, Полонський, Славутський райони та міста Шепетівка, Нетішин і Славута. Адреса: м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, буд. 44. Тел. 03840 4-00-15. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.