назад
18.08.15

Виступ директора місцевого на розширеному засіданні представників судових установ та судової адміністрації області

14 серпня поточного року о 10 годині в приміщенні актової зали адміністративної будівлі УМВС України в Кіровоградській області відбулося спільне розширене засідання керівництва Апеляційного суду Кіровоградської області, територіального управління ДСА України в області, голів, суддів та керівників апаратів місцевих загальних судів Кіровоградської області щодо підведення підсумків їхньої роботи у першому півріччі поточного року.

У порядку денному розширеного засідання виступила директор Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Батранюк Т.Л.

Т. Батранюк зазначила, що з метою реалізації положень Конституції України про право кожного на правову допомогу Законом України «Про безоплатну правову допомогу» з 01 січня 2013 року введено в дію систему вторинної правової допомоги. Закон був прийнятий та впроваджується на виконання Резолюції 1466(2005) Парламентської Асамблеї Ради Європи «Про виконання обов’язків та зобов’язань Україною», у якій, зокрема, було закріплено таке зобов’язання України як покращення доступу до правосуддя шляхом запровадження системи безоплатної правової допомоги у відповідності до стандартів Ради Європи та практики Європейського Суду з прав людини».

Учасниками розширеного засідання було відмічено важливість роботи центрів з надання безоплатної правової допомоги та закликано до подальшої співпраці.

DSCN0556 на сайт КірМЦ