назад

Виявлення та протидія торгівлі людьми – тренінг для адвокатів та працівників системи безоплатної правової допомоги

Адвокати та працівники системи безоплатної правової допомоги з різних куточків Сумщини взяли участь у тренінгу «Виявлення та протидія торгівлі людьми, правовий супровід жертв, забезпечення компенсацій». Захід провели в Сумах БО «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» у співпраці з ГО «Північна правозахисна група».

За словами Віталія Місяця, виконавчого директора коаліції, тренінг проводиться з метою підвищення обізнаності учасників заходу в питаннях надання професійної правничої допомоги жертвам торгівлі людьми та ідентифікації випадків торгівлі людьми в ході надання правничої допомоги.
Разом з головою БФ «Ксена», національною експерткою з питань протидії торгівлі людьми Оксаною Устиновою учасники тренінгу обговорили масштаби торгівлі людьми, групи ризику, нормативно-правову базу з протидії торгівлі людьми, а також міжнародне та національне законодавство.

Окрім цього, під час тренінгу правники опрацьовували основні правила/прийоми проведення інтерв’ю з постраждалими особами, у тому числі з дітьми, розробляли алгоритм дій при виявленні та ідентифікації постраждалих від торгівлі людьми.

Захід відбувся в межах проєкту «Адвокати проти торгівлі людьми», який впроваджує Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні.