назад

Дітям про торгівлю людьми

07 листопада 2019 року юристка Доброславського бюро правової допомоги Інна Дробот разом зі спеціалістом обласного центру зайнятості провели правопросвітницький захід для дітей на тему: «Протидія торгівлі людьми».

Разом з учнями було обговорено різновиди торгівлі людьми, серед яких примусова праця, рабство, звичаї подібні до рабства, сексуальна експлуатація, використання у порнобізнесі, примусова вагітність, вилучення органів, проведення дослідів над людиною, використання у жебрацтві, втягнення в злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, продаж дитини.

Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми.

Торгівля людьми є третім за прибутковістю видом злочинної діяльності, після продажу зброї та наркотиків.

Інна Дробот звернула увагу підлітків, що найбільш вразливими до торгівлі людьми категоріями населення є:

  • жінки у віці 18-26 років, у першу чергу незаміжні (вразливі до сексуальної експлуатації);
  • чоловіки у віці 25-60 років, у першу чергу одружені (вразливі до трудової експлуатації);
  • діти у віці 13-18 років, у першу чергу дівчатка з неповних та реструктурованих сімей (коли один із батьків нерідний).

Фахівчиня бюро також донесла до відома дітей основні принципи державної політики у сфері надання безоплатної правової допомоги, послуги які діти можуть отримати в місцевих центрах та бюро з надання правової допомоги.

Кожний бажаючий може проконсультуватися в центрах та бюро правової допомоги з питань безпечного виїзду для навчання, одруження та працевлаштування за кордоном», – зазначила вона.

Цього ж дня був проведений виїзний прийом громадян в приміщенні Красносільської сільської ради, під час якого фахівчиня поширила листівки «До кого звертатися за правовою допомогою перебуваючи за кордоном», інформаційні матеріали Бюро та надала правові консультації жителям с. Красносілка.