назад

Виїзне інформування працівників суду

У Броварському міськрайонному судді місцевим Центром здійснено виїзне інформування працівників суду, щодо надання Центром БВПД.

На дошках оголошень в приміщенні суду та біля входу в суд, розміщено інформаційні буклети та контактні дані Центру, інформація щодо категорій осіб, яким надається БВПД. Проінформовано працівників, що крім адміністративних та цивільних справ, Центр надає БВПД потерпілим та свідкам в кримінальних провадженнях. Результатів цього заходу чекати довелось не довго. Так до Центру збільшилась кількість звернень осіб за наданням консультацій та наданням адвокатів по кримінальним провадженням.

Громадянка А. похилого віку, яку вироком суду визнано винною у вчиненні кримінального провадження за ч.1 ст. 125 КК України та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 540 грн., через скруту не сплатила його, а отримавши попередження про заміну виду покарання на громадські роботи звернулась до Центру за консультацією. Їй було надано роз’яснення, що в разі не сплати штрафу суд може замінити це покарання. Але відповідно до положень закону, до громадянки А., яка є інвалідом II групи, не може бути призначено такий вид покарання як громадські роботи.