назад

Виїзне консультування для жителів сіл Вовчинець та Лівниці

124-113 та 16 квітня 2018 року фахівці системи безоплатної правової допомоги провели виїзні консультування для жителів сіл Вовчинець та Лівинці.

Отримати правову допомогу безоплатно – реально. Про це жителям села Вовчинець та Лівинці під час виїзного консультування розповіли директор Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Роман Дворський, головний спеціаліст відділу представництва Альона Луцик та головний спеціаліст відділу організаційної роботи юридичного забезпечення діяльності та персоналу Інна Лекар. Фахівці пояснили буковинцям, які правові послуги включає безоплатна первинна та вторинна правова допомога.

Жителі Кельменеччини звертались за консультаціями, зокрема щодо земельних питань, порядку оформлення спадщини, обчислення стажу роботи для призначення пенсії та інших. «Як отримати спадщину за законом?» – цікавилась жителька села Лівинці Ольга Гаврилівна. «Це питання регулюється статтею 1261 Цивільного кодексу України, – пояснив директор Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Роман Дворський. – Найперше, право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, зокрема зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки». Громадяни розповіли, що чекають таких заходів, адже це дає можливість отримати фахові правові консультації безоплатно і в такому разі не потрібно витрачати час та гроші, аби дістатись до районного центру.

124-2

В рамках реалізації всеукраїнського правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» фахівці системи безоплатної правової допомоги проінформовали присутніх про функціонування проекту, завданням якого є підвищення рівня знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності громад захищати свої інтереси. На завершення було розповсюджено інформаційні матеріали.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: смт. Кельменці, вул. Довженка, 9, тел. (0 3732) 2-02-01.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).