назад

Виїзні консультації і робочі зустрічі з мешканцями Оріхівського району

1 1125433719 жовтня 2015 року в приміщенні Оріхівського районного управління юстиції Запорізької області відбулося виїзне консультування громадян району та робоча зустріч представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій Оріхівського району спільно з Першим запорізьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

З метою поширення інформації серед мешканців Оріхівського району про виїзний прийом громадян у місцевій газеті “Трудова слава” заздалегідь було розміщено оголошення.
На виїзне консультування завітало три особи – мешканці Оріхівського району, які отримали консультації з питань спадкування та соціального забезпечення дітей-інвалідів. Громадянка Н. була спрямована для надання первинної правової допомоги та подання скарги до Управління у справах захисту прав споживачів у Запорізькій області.
На зустрічі зі спеціалістами Оріхівського районного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, представниками Оріхівського управління соціального захисту населення, міськвиконкому Оріхівської міської ради, Оріхівського районного центру зайнятості, районної спілки ветеранів Афганістану директором Першого центру Ольгою Бородіною було висвітлено ряд питань щодо положень Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, взаємодію органів влади, місцевого самоврядування, громадських організацій під час надання безоплатної правової допомоги. Особливий інтерес до інформації проявили представники громадської організації “Учасники бойових дій та антитерористичних операцій у м.Оріхові», які стурбовані проблемними питаннями надання пільг учасникам бойових дій. Досягнуті домовленості про подальшу співпрацю для надання такої допомоги тим, хто її потребує.
Як свідчить досвід роботи Центру, інформацію про відкриття центрів БВПД і можливість отримати безоплатну правову допомоги громадяни отримують саме від суб’єктів надання первинної правової допомоги, тому співпраця з суб’єктами надання БППД є, на наш погляд, найдієвішимспособом інформуванням населення.

10534415

12088521

12096578

12107225

12115705

12140001