назад

Виїзний прийом громадян в с. Ожеве працівниками Кельменецького МЦ

1КПрацівниками Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено виїзний прийом громадян в с. Ожеве та с. Василівка Сокирянського району. На прийом звернулося 14 осіб, яким  надано роз’яснення та консультації з питань соціального забезпечення та сімейного права.

 Крім того, відбулася зустріч директора Кельменецького місцевого центру – Усатого Ігоря  Миколайовича з головою сільської ради села Ожеве  – Шевчук Раїсою Миколаївною та головою сільської ради села Василівка – Зеленим Анатолієм Васильовичем.

Фотозвіт про виїзний прийом.

 

2КЗустріч проходила з метою розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги та була спрямована на активізацію органів місцевого самоврядування щодо надання такої допомоги на рівні громад.

Ігор Усатий зазначив, що поінформованість сільських голів та секретарів сільських рад про надання та можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги сприятиме спрощенню доступу до правосуддя громадян, які проживають в сільській місцевості, сприятиме підвищенню рівня їх правової обізнаності.

Також з метою розширення доступу до БВПД у сільській місцевості працівники центру взяли участь у батьківських зборах Василівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

3КДо відома присутніх було доведено інформацію про роботу Кельменецького  МЦзНБВПД. Особливу увагу директор Келменецького місцевого центру звернув на переваги системи БВПД та категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Роз’яснено процедуру здійснення представництва інтересів громадян в суді та складання документів процесуального характеру адвокатами у разі звернення до місцевого центру.

 По закінченню зустрічі присутнім були надані інформаційно-роз’яснювальні буклети, пам’ятки та плакати.