назад
18.04.13

Взаємодія місцевої влади та установ, що надають БПД у Хмельницькій області (оновлено)

KhmelnitskyПротягом 18-19 квітня 2013 року делегація Республіки Тадждикистан, на чолі з Першим заступником Міністра юстиції Абдуманоном Холіковим, у рамках вивчення українського досвіду організації надання безоплатної правової допомоги перебуватиме у Хмельницькій області.

Метою візиту є вивчення ролі правової допомоги у громаді, а також ознайомлення з адмініструванням роботи Центру правової інформації та консультацій та Хмельницького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

У зв′язку з цим 18 квітня на базі Центру правової інформації та консультацій було проведено міжсекторальну зустріч з місцевою владою, керівниками вказаних центрів, суддями, представниками Головного управління юстиції у Хмельницькій області, керівником слідчого відділу УМВС України у Хмельницькій області. У ході зустрічі учасники ознайомились з особливостями документообігу та веденням справ у центрі, а також з досвідом залучення адвокатів до надання безоплатної правової допомоги Pro bono (від латинського pro bono publico – заради громадського блага (дослівно).

19 квітня делегація ознайомилася з особливостями організації роботи Хмельницького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та порядком залучення адвоката для надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних справах. На зустрічі були присутні Олена Варфоломеєва  – в.о. директра центру, а також адвокати центру.

Участь у зустрічах взяв заступник директора Координаційного центру Олександр Баранов