назад

Взаємодія системи безоплатної правової допомоги з учасниками АТО Поділля

11222007 743801399053455 3223707489209747300 n     Тридцятого вересня в сесійній залі Кам’янець-Подільської міської ради відбулися загальні збори міськрайонної громадської організації учасників АТО. Окрім членів ГО на зборах були присутні члени сімей учасників АТО, волонтери, представники органів влади і виконавчих органів міської ради.

Запрошений до виступу директор Кам’янець-Подільcького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги коротко презентував результати роботи центру за зверненнями учасників АТО, повідомив присутнім перспективи розширення кола правових послуг, право на які учасники бойових дій та особи, які подали документи на одержання цього статусу, отримають після внесення до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” змін, запропонованих Законопроектом № 3044. Також Максим Ільчишен анонсував створення платформи безоплатної правової допомоги для учасників АТО, що на сьогодні активно опрацьовуються Українською фундацією правової допомоги, Координаційним центром з надання безоплатної правової допомоги та Міжнародним фондом «Відродження».

     На завершення Максим Вікторович закликав учасників АТО та членів їх сімей звертатися до центру не дивлячись на наявність статусу учасника бойових дій, чи категорію правового спору, оскільки на жодне звернення не буде сухої відмови. Натомість справа буде переспрямована до відповідної організації, або передана адвокату, який братиме участь в її супроводі на засадах “pro bono”. Крім того, представник центру зауважив, що чим більше ми знатимемо про їх проблеми, тим якісніше зможемо допомагати їм реагувати на виклики, з якими вони зіштовхуються.

{gallery}img/novyny/krugli_stoli/october_2015/05_3{/gallery}