назад
28.06.22

Як система БПД захищає права переселенців говорили у Полтаві

Про конституційне право на безоплатну правничу допомогу говорили з внутрішньопереміщеними особами, які знайшли прихисток на Полтавщині.
як Конституція України та Закон України “Про безоплатну правову допомогу” гарантують право на безоплатну правничу допомогу;
безоплатна первинна та вторинна правова допомога, у чому вони полягають та хто має право на її отримання;
як скористатися послугами системи безоплатної правової допомоги на практиці;
про особливості роботи системи БПД в регіоні, кількісні, якісні показники у роботі, форми правопросвітницької роботи та цільові аудиторії;
які державні гарантії, виплати та пільги, передбачені для внутрішньопереміщених осіб.
Про ці та не тільки питання говорили з учасниками зібрання директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий, начальниця відділу комунікацій та правопросвітництва Юлія Козаченко та юрист Полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Ночовний.
Учасникам зібрання також розповіли про проєкт з відновного правосуддя для неповнолітніх та як він реалізується в області.
По завершенню заходу учасники зустрічі мали змогу отримати юридичні консультації. У переважній більшості їх цікавили питання щодо отримання компенсації за пошкоджене майно порядку виїзду за кордон позбавлення батьківських прав, оформлення спадщини та інші.