назад

Внутрішньо переміщені особи, що перебувають у Києві, зможуть отримувати безкоштовні комплексні консультації

Внутрішньо переміщені особи, що переїхали до столиці відтепер можуть отримувати безкоштовні комплексні консультації від профільних спеціалістів на базі Vcentri hub Шевченківського району.

Так, щоп’ятниці з 10.00 до 16.00 фахівці Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Департаменту соціальної політики КМДА, Київського міського центру зайнятості, Київської міської організації товариства Червоного Хреста України та Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надаватимуть необхідну консультативну допомогу переселенцям, яких у столиці зареєстровано більше 80 тисяч.

Для нас важливо брати участь у такій масштабній ініціативі, оскільки вимушені переселенці це така категорія громадян, яка потребує всебічної допомоги. Відвідавши цей консультацій пункт вони зможуть отримати відповіді на більшість своїх питань, при цьому не витрачаючи кілька днів на візити в різні установи та організації, – директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайло Харін.

Під час першого комплексного консультування правову допомогу від фахівців системи безоплатної правової допомоги отримали більше 20 внутрішньо переміщених осіб. Серед питань, з якими найчастіше зверталися цього дня – правові наслідки отримання статусу внутрішньо переміщеної особи, трудові гарантії для ВПО та оформлення соціальних виплат.

Нагадуємо, що консультування відбувається щоп’ятниці з 10.00 до 16.00 за адресою: вул. Володимирська 51-б.