назад

Як захистити свої права споживача житлово-комунальних послуг розповідали в Чигиринському районі

Вуличне інформування жителів села Суботів та Новоселиця Чигиринського району провела 22 липня 2019 року керівник відділу «Чигиринське бюро правової допомоги» Ірина Поліщук.
Його метою стала реалізація інформаційної кампанії «Я маю право на чесну платіжку» в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!». Під час проведення заходів жителів сіл проінформовано про способи захисту своїх прав та про можливість скористатися онлайн-калькулятором розрахунку чесної платіжки. До відома громадян доведено інформацію про те, що на сайті Урядового порталу та Мін’юсту є калькулятор розрахунку чесної платіжки, де громадяни зможуть самостійно вирахувати, скільки мають сплачувати за тепло та гарячу воду та докладно перерахувала дії, які потрібно для цього зробити.24072019 1
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 05 червня 2019 р. № 482, забезпечення перерахунку вартості послуг за новими тарифами має бути здійснено відповідними органами місцевого самоврядування до 1 вересня 2019 року.
Якщо орган місцевого самоврядування не перерахував тарифи, потрібно:

  • звернутися на Урядову гарячу лінію за номером 1545 або направити звернення на адресу Уряду (вул. Михайла Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008), повідомивши про бездіяльність органу місцевого самоврядування щодо перерахунку тарифів на послуги з постачанням теплової енергії та гарячої води);
  • звернутися до органу місцевого самоврядування з вимогою щодо виконання рішення Уряду.

Крім того, фахівець ознайомила кожного з послугами, які надає бюро правової допомоги, зокрема про порядок отримання первинної правової допомоги та про доступ до вторинної правової допомоги. Також, всім бажаючим надано інформаційні буклети з даної тематики, а також з контактами Бюро.
Проект «Я маю право!» сприяє підвищенню рівня знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності громадян захищати свої права.