назад

Як захистити свої земельні права говорили з клієнтами фахівці Лубенського місцевого центру

Юрист Лохвицького бюро правової допомоги Світлана Даниленко здійснила виїзний прийом в Токарівську сільську раду. Формат виїзних прийомів не втрачає своєї актуальності, тож мешканці Лохвицького району мають реальну можливість, перш за все, сповістити про наявність тієї чи іншої проблеми, що стосується їх особисто або громади загалом, отримати вичерпні консультації, а окремі питання – вирішити безпосередньо на місці.

Так, на особистому прийомі громадяни ставили запитання працівнику БПД, що стосувалися оформлення та виділення земельних ділянок, порядок укладення цивільно-правового договору, примусового зняття з реєстрації тощо.

Відбулася мобільна точка доступу до БПД і в Дейманівській сільській раді. Заступник начальника Пирятинського бюро правової допомоги Юлія Дейман надала юридичні консультації, а також зустрілася із секретарем Дейманівської сільської ради Наталією Шапран.  Під час зустрічі сторони обговорили проблемні правові питання мешканців села, надана методична допомога, підписано графік функціонування дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги  та домовлено про підписання Угоди про співпрацю між відділом «Пирятинське бюро правової допомоги» Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Дейманівською сільською радою.

6 лютого 2020 року начальник Чорнухинського бюро правової допомоги Жанна Шульга провела робочу зустріч із головним спеціалістом-юрисконсультом апарату Чорнухинської райдержадміністрації Іваном Назаренком.

Під час заходу обговорили новели в законодавстві України щодо земельної реформи та організаційні питання проведення міжвідомчої  координаційно – методичної ради з правової освіти населення при Чорнухинській райдержадміністрації, а також розглянули питання в частині планування та виконання заходів райдержадміністрацією  щодо прийняття Програми правової освіти населення Чорнухинського району. Фахівець бюро ознайомила з внесеними змінами до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та надала методичну допомогу з питання отримання доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України, спадкування земельної частки (паю), оренди земельних ділянок юридичними особами.