назад

Як запобігти та протидіяти домашньому насильству дізналися студенти Коледжу управління економіки і права

08022018lekciya

08 лютого 2018 року Перший полтавський місцевий центр з надання БВПД та патрульна поліція Полтавської області для студентів відділення менеджменту Коледжу управління, економіки і права Полтавської державної аграрної академії провели спільний правопросвітницький захід на тему «Протидія домашньому насильству».

Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Владислав Шамайда прочитав для присутніх лекцію на тему «Запобігання та протидія домашньому насильству». До відома студентів було доведено поняття домашнього насильства та його форми, а також повідомлено про порядок звернення до відповідних установ у випадку, коли особа постраждала від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

«Нажаль, майже кожен з нас доволі часто міг спостерігати таке явище, як домашнє насильство. Це є проблемою сучасного суспільства, тому цю проблему не можна замовчувати, потрібно шукати шляхи її вирішення», – зазначив Владислав Шамайда.08022018lekciya1

Інспектори патрульної поліції Полтавської області Марина Зінюха та Богдан Зябленко з власного практичного досвіду розповіли про особливості надання допомоги постраждалим від домашнього насильства. Також студентам було продемонстровано відеоматеріали презентації на тему «Запобігання насильству над дітьми».Правоохоронці звернули увагу присутніх на випадки, коли байдужість оточуючих призводить до тяжких наслідків для жертв домашнього насильства.

«Навіть звичайне телефонне повідомлення може врятувати чиєсь життя. Вчасно надана допомога є запорукою попередження злочину», – розповіла інспектор патрульної поліції Марина Зінюха.DSC 1552

Студенти мали змогу поставити питання, які виникли майже в кожного з них під час спілкування з організаторами заходу.

Фахівець системи безоплатної правової допомоги повідомив учасникам про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та розповсюдив буклети. Також майбутні менеджери дізналися, де можна отримати безоплатну правову допомогу.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.