назад

Юридичні консультації в режимі Skype-зв’язку для жителів с. Водяна Балка Диканського району

02062017 punktduk

02 червня 2017 року на базі Диканського бюро правової допомоги працював дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги у режимі Skype-зв’язку з Водянобалківською сільською бібліотекою. Всі бажаючі мали змогу дистанційно отримати безоплатні юридичні консультації від фахівців бюро.

Останнім часом людей все більше турбують питання, які пов’язані із нещодавніми змінами до Постанови Кабінету Міністрів України № 300 від 26 квітня 2017 року «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

У своїх роз’ясненнях Людмила Маценко зазначила: «Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року відтепер для отримання субсидії громадяни зобов’язані подавати до Управлінь соціального захисту населення довідки про відсутність у них заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг. Також ще однією новацією є те, що частина невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт електричної енергії (в разі використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення), перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта»».

Додатково інформуємо, що кожен може отримати безоплатну правову допомогу та скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України, звернувшись до Диканського бюро правової допомоги за адресою: смт. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), контактний номер телефону (05351) 9-73-53, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).