назад

Безоплатна правова допомога ВПО в Гадячі

Gadzahid

 

06 червня 2017 року директор Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД Людмила Бубир спільно з партнерами з громадської організації Крим СОС Світланою Фуголь, Людмилою Мандрикою та  Іваном Гришком  участі заступника начальника Гадяцького бюро правової допомоги Ірини Калініченко провели зустріч з внутрішньо переміщеними особами.

Захід відбувся на базі Гадяцької центральної районної бібліотеки ім. Лесі Українки в рамках Меморандуму про співпрацю. Слухачів поінформували про систему безоплатної правової допомоги, послуги, які можна отримати безпосередньо в Гадяцькому бюро правової допомоги та про можливості отримання соціальної, гуманітарної та іншої допомоги завдяки громадській організації Крим СОС. Також відбувся обмін позитивним досвідом стосовно вирішення питань, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи.

По закінченню зустрічі партнери надали спільну групову юридичну консультацію на тему «Соціальні права та гарантії внутрішньо-переміщених осіб». Слухачі висловлювали активну життєву позицію та задавали актуальні правові питання, з якими вони мають справу у повсякденному житті. Спеціалісти, в свою чергу, надавали фахові консультації та роз’яснення.

Цього ж дня, з метою посилення співпраці та реалізації основних напрямів надання безоплатної правової допомоги на рівні територіальних громад директор Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Бубир провела ряд робочих зустрічей на Гадяччині.Gad robzustr06062017

З директором Гадяцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Володимиром Возницею та заступником начальника управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації Іриною Іляшенко обговорили питання організації спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової свідомості, культури та освіченості населення, способи реалізації громадянами права на безоплатну правову допомогу шляхом проведення спільних тематичних семінарів, лекцій, круглих столів, зустрічей тощо.Gad robzustrsub06062017

Як результат, сторони домовилися про подальшу співпрацю та тісну взаємодію задля забезпечення надання рівного доступу до права та правосуддя мешканцям Гадяччини незалежно від їх статків та ступеня соціальної вразливості.

         Під час заходів також зазначено, що отримати безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України громадяни також можуть, звернувшись Гадяцького бюро правової допомоги за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 5 (другий поверх) тел. 05354-3-25-05, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).