назад

Робочі будні Диканського бюро правової допомоги

06062017 probacia duk

06 червня 2017 року начальник Диканського бюро правової допомоги Олександр Олійник провів зустріч з клієнтами Диканського районного сектору (з питань пробації) Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

В ході бесіди керівник бюро розповів про право кожної особи на безоплатну правову допомогу та пояснив особливості його реалізації у кримінальному процесі. Зокрема було наголошено, що відповідно до ст. 52 Кримінального процесуального кодексу України, кожна особа, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення у віці до 18 років обов’язково повинна бути забезпечена захисником. Практичну реалізацію даної гарантії покладено на центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які доручають адвокатам системи БПД здійснювати захист підозрюваних та обвинувачених і забезпечують оплату їх послуг за рахунок коштів державного бюджету.

Також відбулася робочу зустріч з керівником Диканського районного сектору (з питань пробації) Ларисою Онищенко та працівниками органу. Обговорили напрямки співпраці між установами та узгодили подальше проведення спільних заходів. Вирішено і надалі проводити зустрічі клієнтів органу пробації із юристами бюро, адже засуджені та обвинувачені перебувають у надзвичайно вразливому стані внаслідок кримінального переслідування, тому досить часто потребують якісної правової допомоги.

Нагадуємо, що кожен може отримати безоплатну правову допомогу та скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України, звернувшись до Диканського бюро правової допомоги за адресою: смт. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), контактний номер телефону (05351) 9-73-53, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).