назад

Юристи системи безоплатної правової допомоги вивчали порядок і процедуру документування військових злочинів в Україні

Відбувся онлайн семінар-практикум «Порядок і процедура документування військових злочинів в Україні» для юристів системи безоплатної правової допомоги та адвокатів Тернопільщини.

Захід був організований та модерувався директором Регіонального центру Іриною Хондогій. Навчання провели адвокат Вікторія Свиріпа-Депутат та директор Чортківського місцевого центру Марія Гамбаль.

Реальність сьогодення вимагає від наших спеціалістів бути готовими до фіксації воєнних злочинів та надавати професійні правові консультації громадянам, що звертаються до системи правової допомоги із зазначених питань.

Юристам було детально роз’яснено особливості роботи онлайн-платформи збору доказів злочинів армії агресора. Самостійно скористатися зазначеною платформою можна за посиланням.

Зазначений ресурс створений для належного документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності скоєних російською армією в Україні для кримінального переслідування причетних до злочинів відповідно до українського законодавства та у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

Принцип роботи єдиної платформи досить простий – кожен, використовуючи покрокову інструкцію, може швидко і за зрозумілим алгоритмом подати інформацію з фото та відео про воєнні злочини, очевидцем чи потерпілим він яких став.