назад

Юристи системи БПД навчаються надавати першу психологічну допомогу

Юристи системи безоплатної правничої допомоги пройшли тренінг з першої психологічної допомоги. Його провів у Чернівцях Український Червоний Хрест за підтримки Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ.

На тренінгу учасники дізналися, що таке перша психологічна допомога та кому її надавати, ознайомились зі складними реакціями та допомогою в таких випадках, навчались розставляти пріоритети, допомагаючи одночасно великій кількості людей тощо. Окрім того, учасники ознайомились зі стратегіями турботи про себе до, під час та після надання допомоги.

Ці знання допоможуть юристам при наданні правничих послуг клієнтам, зокрема вразливим категоріям – переселенцям, військовим, членам сімей загиблих захисників, постраждалими від домашнього насильства, сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом тощо.

Заплановано, що такі тренінги пройдуть юристи системи БПД по всій Україні.

Довідково. Український Червоний Хрест проводить навчання в рамках програми #EU4Health, яка реалізується за підтримки Європейської комісії з метою підтримки населення, яке постраждало через війну в Україні.

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» забезпечує Координаційний центр з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України  за експертного партнерства та підтримки ВООЗ . Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада  Кабінету Міністрів України.

Більше про Програму на платформі «Ти як?».