назад

З нагоди Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги директорка Регіонального центру виступила на телеканалі «Перший міський»

Вже четвертий рік поспіль у нашій державі проводиться Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, приурочений до Дня прав людини, який відзначається 10 грудня в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Зараз, коли вся Україна дає відсіч ворогу, що зазіхає на наші землі, це свято нагадує, за що ми боремося. За вільну та правову державу.

З нагоди цього свята директорка Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області Світлана Клішина виступила на телеканалі “Перший міський”.

Вона розповіла про те, як під час війни держава продовжує реалізувати свою функцію захисту прав людини через систему безоплатної правової допомоги, і як саме юристи та адвокати, які співпрацюють з системою БПД, щодня захищають права людини.

Зараз юристи та адвокати, які з нами співпрацюють, надають правову допомогу людям шляхом консультування у пунктах незламності, ведуть прийом в бюро під час відключення електроенергії або у сховищах під час повітряної тривоги, надають БПД у місцях компактного проживання ВПО, волонтерять»,- розповідає директорка Світлана Клішина.

Також, директорка наголосила яким чином громадяни можуть отримати правову допомогу:

  • Отримати усну консультацію з вашого правового питання можна у контакт-центрі системи БПД за номером: 0 800 213 103;
  • Якщо вам зручно отримати правову допомогу письмово, напишіть у телеграм-бот;
  • Або завітайте до найближчого з наших бюро: https://bit.ly/bpd_buro;
  • Правові консультації можна переглянути на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid.
  • Тут зібрані усі сервіси доступу системи безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

Детальніше – дивіться у сюжеті: