назад
04.07.16

За рік роботи до Голованівського місцевого центру з надання БВПД звернулось близько тисячі клієнтів

DSCN028329 червня 2016 року, до Голованівського місцевого центру разом із знімальною групою програми “Лінія захисту”, завітали представники Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області Олена Шишкарьова та Ольга Салоїд.
Ольга Рибак, директор Голованівського місцевого центру з надання БВПД, розповіла про діяльність центру, яка  поширюється на територію Бобринецького, Вільшанського, Гайворонського, Голованівського, Добровеличківського, Маловисківського, Новоархангельського, Новоукраїнського, Ульяновського районів Кіровоградської області. Таким чином, обслуговується 280 тис. чол. населення. За рік роботи до Голованівського місцевого центру звернулось близько тисячі клієнтів; 140 з них призначили адвоката для надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Олена Горщак, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги, звернула увагу на тому, що багато адвокатів залучається з м. Кіровограда, так як на території Голованівського місцевого центру працює тільки 13 адвокатів. «Люди повинні знати, що держава надає право на отримання безоплатної правової допомоги у кримінальних, цивільних та адміністративних справах» – зауважила Олена Горщак.
Адвокати системи безоплатної правової допомоги  Оксана Задорожнюк, Тимур Зятковський та Тарас Забуранний розповіли присутнім про свої успішні практики та наголосили на важливості системи в цілому.

{youtube}8UtDoEobz94{/youtube}