назад
04.07.16

Представники системи БПД надали правові консультації жінкам, які потрапили у складні життєві обставини

20160702 1054562 липня представники системи БПД завітали до Комунального закладу «Кіровоградський обласний соціальний центр матері та дитини» Кіровоградської обласної ради, який проводить соціальну роботу, спрямовану на профілактику соціального сиріцтва (покинуті батьками діти) з жінками, які тимчасово проживають у закладі.
Передумовою для створення Кіровоградського соціального центру матері та дитини стала проблема проживання жінок на сьомому – дев’ятому місяці вагітності та матерів з дітьми віком від народження до 18 місяців, які опинилися у складних життєвих обставинах, що перешкоджають виконанню материнського обов’язку.
Протягом зустрічі директори Регіонального та Кіровоградського місцевого центру з надання БВПД Леонід Кропліс та Тетяна Батранюк поцікавились, з якими проблемами стикаються жінки та надали правові консультації з найболючіших питань.
Найбільше молодих жінок цікавили питання щодо позбавлення батьківських прав, виплати аліментів, порядку визнання батьківства.
Нагадуємо, що під час попереднього візиту співробітники регіонального та місцевого центру з надання БВПД у Кіровоградській області підписали Меморандум про співпрацю з даним соціальним центром, задля спрямування спільних зусиль на захист та активне правопросвітництво матерів, які тимчасово проживають у закладі.
Також під час спілкування з жінками працівники перейнялись життєвими проблемами молодих матерів та вирішили порадувати маленьких мешканців соціального центру іграшками та одягом.

20160702 105845

20160702 110106