назад

Забезпечуємо доступ засуджених до безоплатної правової допомоги

sizo3   У Державній установі «Хмельницький слідчий ізолятор» відбулась зустріч представників системи безоплатної правової допомоги з персоналом та консультування засуджених.

     11 грудня директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Хмельницькій області Наталія Стьопіна, директор Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Григорій Гоцький та адвокатка Людмила Адамчук, яка співпрацює з системою безоплатної правової допомоги на Хмельниччині, відвідали Хмельницький слідчий ізолятор, де зустрілися з керівництвом установи, поспілкувалися з персоналом та засудженими.sizo2

     Працівникам ізолятора нагадали, що одне із основних завдань регіонального центру – забезпечувати право засуджених на правову допомогу. Розповіли також про принципи, викладені у Загальній декларації прав людини, діяльність системи в межах загальноукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та анонсували презентацію безкоштовної платформи правових консультацій «WikiLegalAid».sizo1

     Відтак відбулось консультування засуджених, що перебувають в ізоляторі. Особам, які взяті під варту та які відбувають покарання, пояснили порядок та умови отримання безоплатної правової допомоги.

     Нагадаємо, що 16 жовтня представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Хмельницькій області та Державної установи «Хмельницький слідчий ізолятор» підписали Меморандум про співробітництво. Важливими пунктами співпраці визначено утворення дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги у приміщеннях слідчого ізолятора, організація та проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової обізнаності осіб, які перебувають в установі, а також розроблення та розповсюдження інформаційних матеріалів про права та соціальні гарантії осіб, які відбувають покарання або тримаються під вартою у СІЗО.

*   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.