назад
25.10.22

Запрошуємо взяти участь у ХVІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні шляхи удосконалення українського законодавства»

Юридична клініка Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Координаційний центр з надання правової допомоги, Рада адвокатів Харківської області, громадська організація «Центр розвитку правничої клінічної освіти» запрошують вас взяти участь у ХVІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні шляхи удосконалення українського законодавства», яка відбудеться 19 листопада 2022 року.

До участі у конференції запрошуються студенти, аспіранти, практикуючі правники, нотаріуси, адвокати, прокурори, судді, науковці та всі бажаючі. Конференція відбудеться у форматі фахового обговорення актуальних проблем удосконалення законодавства України.

Робочі мови конференції: українська, англійська, німецька.

Формат заходу та умови участі

Передбачена дистанційна участь у конференції із використанням сервісу для проведення он-лайн конференцій Zoom.

Доступ до конференції буде наданий перед проведенням конференції.

Початок роботи конференції о 10.00.

До початку роботи конференції планується видання електронної збірки тез доповідей/наукових повідомлень учасників (далі – тези).

Тематичні напрями конференції:

Основи права (теорія права та держави, філософія права, історія держави і права України та зарубіжних країн, логіка, юридична аргументація).

Адвокатура, судоустрій, доступ до правосуддя.

Приватне право (цивільне право та цивільний процес, корпоративне право, господарське право та процес, сімейне право, екологічне право, земельне та аграрне право, трудове право, міжнародне приватне право).

Публічне право (конституційне право та процес, адміністративне право та процес, адміністративна діяльність, державне будівництво, муніципальне право, міжнародне право та право Європейського Союзу, податкове право, право соціального забезпечення).

Міжнародне гуманітарне право (право війни, право збройних конфліктів).

Кримінальне право (кримінальне право і процес, криміналістика, оперативно-розшукова діяльність, кримінологія та кримінально-виконавче право).

Юридична клінічна освіта (фінансова грамотність, юридична клінічна практика, медіація).

Для участі у конференції необхідно надіслати до 13 листопада 2022 року включно за адресою електронної пошти організаційного комітету (legalclinicconference22@gmail.com) наступні матеріали:

  • Тези (українською, англійською або німецькою мовами).
  • Авторську картку.
  • Квитанцію про сплату організаційного внеску – відскановану (сфотографовану) квитанцію про сплату організаційного внеску.

Назва вищевказаних файлів має бути вказана українською мовою відповідно до прізвища та ініціалів учасника та має містити відповідно слова: «тези» (Петренко П.П._тези); «авторська картка» (Петренко П.П._авторська картка); «квитанція» (Петренко П.П._квитанція).

Вимоги до оформлення тез:

  1. Обсяг до 3 сторінок включно – внесок у розмірі 100 грн. У разі перевищення обсягу поданих тез (до 5 сторінок включно), розмір організаційного внеску за участь у конференції становитиме 150 грн.
  2. Формат: А-4 у текстовому редакторі Microsoft Word у вигляді файлу з розширенням (.doс) або (.docx). Орієнтація – книжкова.
  3. Шрифт – Times New Roman; кегль (розмір шрифту) – 14; міжрядковий інтервал – 1,5; всі поля – по 20 мм; абзаци – 10 мм.

1 рядок – ім’я та прізвище автора; вирівнювання – по правому краю, шрифт – напівжирний курсив;

2 рядок – науковий ступінь, вчене звання (за наявності), посада та повна назва закладу освіти або місця роботи; вирівнювання – по правому краю, шрифт – звичайний;

3 рядок – повна назва інституту (факультету), курс, група (за наявності); вирівнювання – по правому краю, шрифт – звичайний;

4 рядок – назва тез; вирівнювання – по центру, шрифт – напівжирний, всі букви прописні;

5 рядок і далі – текст тез; вирівнювання тексту – по ширині, шрифт – звичайний.

За детальною інформацією звертайтеся до організаційного комітету або на сторінку Юридичної клініки у Facebook за qr-кодом. Зразок оформлення тез та зразок авторської картки – додаються.

Орієнтовний план роботи конференції

19 листопада 2022 року

10:00 – 10:20 – відкриття конференції;

10:20 – 13:30 – пленарне засідання;

13:30 – 14:00 – підведення підсумків та закриття конференції.

Фінансові аспекти:

Організаційний внесок сплачується на рахунок:

банк одержувача «ПРИВАТБАНК»,

одержувач: Токарь Яна Олександрівна

номер картки: 5168 7451 0314 2409

призначення платежу: «Організаційний внесок за участь у конференції»

__________________________________________________________________________________

Координати оргкомітету:

Юридична клініка Національного юридичного університету

імені Ярослава Мудрого

м. Харків, вул. Пушкінська, 106, ауд. 104.

Електронна пошта: legalclinicconference22@gmail.com

Веб-сайт: legalclinic.nlu.edu.ua

Контактні особи:

Токарь Яна Олександрівна – 066 525 10 98

Яворська Оксана Олександрівна – 099 751 75 60