назад

Засіданні круглого столу на тему «Досвід та перспективи соціально-правового захисту учасників антитерористичної операції»

12274701 442433139281622 759667270703026554 n

20 листопада 2015 року Вербицька В.Р. в.о. директора Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяла участь у засіданні круглого столу на тему «Досвід та перспективи соціально-правового захисту учасників антитерористичної операції», який проводився директором Шумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Стихальською С.І..

Участь у заході взяли заступник голови Шумської районної державної адміністрації Побережна Т.Д., головний лікарь Шумської центральної районної лікарні, кандидата медичних наук Кушнір Ю.Я., начальник управління праці та соціального захисту населення Шумської районної державної адміністрації Сергеєва А.О., перший заступник начальника управління Пенсійного фонду України в Шумському районі Шевчук Т.Ф., голова районної організації Товариства Червоного Хреста Яцюк В.П., представник Шумського військового комісаріату, старший лейтенант Мовчан І.Р. та працівники структурних підрозділів Шумської районної державної адміністрації і учасники АТО.

Мета даного заходу була спрямована на вивчення найбільш поширених правових потреб учасників АТО та обмін досвідом щодо шляхів їх вирішення, а також на поширення серед учасників АТО та членів їх сімей  інформації щодо можливостей отримання ними соціальної підтримки та правової допомоги.

11204385 442433129281623 6552814998386006683 nНа засіданні круглого столу Вербицька В.Р. ознайомила  учасників АТО із роботою Кременецького місцевого центру, проінформувала про перелік пільг, на отримання яких відповідно до ст.12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»  мають право учасники АТО та члени їх сімей, а також про внесені зміни до ряду законодавчих актів, що стосуються  захисту прав і соціальних гарантій даної категорії населення.

Крім того, Вербицька В.Р. відповіла на поставлені їй запитання учасників АТО щодо порядку виділення земельних ділянок для ведення особистого підсобного господарства, надання путівок на санаторно-курортне лікування, терміну, на протязі якого надається безоплатна вторинна правова допомога та навела приклади звернень учасників АТО до місцевого центру з позитивними результатами розгляду їх справ у суді.

Усі присутні отримати  буклети  про безоплатну вторинну правову допомогу та інформаційні листівки з переліком пільг, якими користуються учасники АТО та члени їх сім’ї.