назад

Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Євгеній Блащук взяв участь у проведенні комунікативного заходу на тему «Побудова ефективної взаємодії суду з громадськістю. Працівники судів – частина суспільства»

Изображение 130У середу, 9 грудня 2015 року заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Євгеній Блащук взяв участь у проведенні комунікативного заходу на тему «Побудова ефективної взаємодії суду з громадськістю. Працівники судів – частина суспільства», який відбувся у приміщенні  Апеляційного суду Волинської області у форматі круглого столу з представниками громадських правозахисних організацій, представників адвокатури, ЗМІ.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернувся голова Апеляційного суду Петро Філюк, який також довів до відома присутніх інформацію щодо основних аспектів реформування судової системи, бачення шляхів її реформування та очікуваних результатів.

Изображение 130

Изображение 134

Изображение 143

Під час круглого столу обговорювались питання відкритості суду, як основного кроку до побудови ефективної взаємодії з громадськістю, законодавчого регулювання доступу до судових засідань представниками громадськості, ЗМІ; принципів незалежності судової влади, закріплених у Декларації, що прийнята Конференцією голів верховних судів країн Центральної та Східної Європи 15 жовтня 2015 року. Також було висвітлено питання щодо роботи судів загальної юрисдикції Волинської області та результатів моніторингу роботи Апеляційного суду Волинської області очима відвідувачів суду.
    У ході дискусії, заступник директора Регіонального центру з НБВПД у Волинській області Євгеній Блащук відзначив, зокрема, що відкритість будь-яких державних органів у стосунках з громадськістю, на сьогодні відіграє важливе значення. Апеляційний суд Волинської області постійно демонструє таку відкритість. У цьому напрямку між Регіональним центром з НБВПД та Апеляційним судом Волинської області склалися та продовжують мати місце конструктивні та ділові стосунки. Висловив сподівання, що реформування судової системи призведе до покращення організації судочинства та підвищення незалежності суддів.
На поставлені запитання представників ЗМІ головою Апеляційного суду Волинської області Петром Філюком, заступником голови Апеляційного суду Волинської області Віктором Стрільчуком, а також суддями-спікерами даного суду Аллою Карпук, Оксаною Здрилюк та Олександром Пазюком, які брали участь у роботі круглого столу, надані вичерпні  та професійні відповіді.
Після завершення робочої частини даного заходу керівником апарату Апеляційного суду Волинської області Оксаною Підгайною для запрошених до участі у круглому столі представників громадськості, адвокатури та ЗМІ проведено екскурсію в Музеї Історії становлення судової влади на Волині.