назад
10.12.15

У Києві проходить робоча зустріч керівного складу системи БПД

IMG 9643Сьогодні, 10 грудня, розпочалась триденна робоча зустріч керівного складу системи безоплатної вторинної правової допомоги. Учасники семінару – керівники регіональних та місцевих центрів з надання БВПД, а також керівництво та співробітники Координаційного центру з надання правової допомоги. Захід проходить за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» та Міжнародного фонду «Відродження».

Мета зустрічі – обмін досвідом щодо діяльності центрів, обговорення практик роботи місцевих центрів та взаємодії між місцевими та регіональними центрами, підбиття підсумків діяльності перших п’яти з половиною місяців роботи системи з моменту створення місцевих центрів та пріоритети роботи системи БПД у наступному році, зокрема, тенденції розвитку БПД на рівні територіальних громад.

IMG 9659

Директор українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Лариса Бізо привітала учасників від імені Канадського бюро міжнародної освіти та проекту. «Такі зустрічі, на наш погляд, хороша можливість планувати діяльність разом та знаходити нові інноваційні шляхи розвитку системи безоплатної правової допомоги», – зауважила вона.

Л.Бізо поділилася враженнями від моделі системи БПД, зазначивши, що канадійці спостерігають за змінами, які відбуваються в Україні. «Наші канадські колеги, які займаються безоплатною правовою допомогою в Канаді, дуже дивуються, скільки усього Ви змогли зробити за такий короткий час. Система БПД сьогодні – це світлий приклад реформ, які можуть бути впроваджені в Україні в майбутньому. Бажаю Вам не обмежувати себе у творчих та інноваційних підходах до своєї роботі, зокрема, й в рамках цього заходу. Ми готові надалі підтримувати ініціативи, які принесуть користь людям в Україні», – зазначила Директор проекту.

IMG 9645

Директор програми «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» Роман Романов, звертаючись до керівників місцевих та регіональних центрів, зауважив: «Перед Вами складна роль – ви повинні стати ресурсом змін, інноваційним, активним та креативним. Через останні буремні роки, які пережила Україна, система БПД лише розвивалась, максимально успішно реагувала на виклики, що поставали перед нею, та адаптувалась до середовища». На погляд пана Романова, саме завдяки цьому система безоплатної правової допомоги «змогла знайти своє місце та отримати визнання». Він побажав регіональним керівникам отримати те визнання на рівні територіальних громад, яке система та Координаційний центр здобули на національному рівні.

IMG 9653

«Знайти свою нішу у територіальній громаді, стати основним джерелом відповідей на правові питання громадян, бути гнучкими та адаптивними до потреб громад – наша з вами місія. Сьогодні зустріч допоможе спільно сформувати плани регіональної роботи на наступний рік і далі, які будуть найбільш ефективними для ваших регіонів», – окреслив завдання а рамках роботи семінару директор Координаційного центру Андрій Вишневський.

IMG 9660

Формат роботи семінару – презентації окремих практик роботи центрів та їх обговорення у робочих групах, учасники яких напрацьовуватимуть плани заходів подальшої діяльності.

IMG 9678

Цьогоріч це уже друга зустріч керівного складу системи безоплатної правової допомоги. Так, протягом 21-22 червня цього року проходив установчий семінар, на якому новопризначені директори місцевих центрів та директори регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги отримали «дорожню карту» завдань, планів та дій у зв’язку із подальшим розгортанням системи БПД в Україні. Захід відбувався за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

IMG 9700

IMG 9664

IMG 9706

ДОВІДКОВО

канадський проект

Проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні» – проект міжнародної технічної допомоги, що впроваджується протягом 2014 – 2018 рр. Проект фінансується Міністерством закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади, впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги.

Проект має на меті покращення рівного доступу до правосуддя для населення України (особливо представників вразливих верств) шляхом підтримки впровадження системи безоплатної правової допомоги та підвищення рівня обізнаності населення щодо прав на отримання безоплатної правової допомоги.

МФ Відродження

Міжнародний фонд «Відродження» є одинєю з найбільших благодійних фундацій в Україні. Фонд засновано фінансистом і філантропом Джорджем Соросом.

Програмна ініціатива фонду – «Права людини та правосуддя» – має на меті запобігати порушенням прав людини, сприяти впровадженню в Україні ефективного антидискримінаційного законодавства та практики, сприяти доступу малозабезпечених і вразливих груп до правосуддя та правової допомоги.

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter