назад

Спеціалістами Ізмаїльського місцевого центру з надання БВПД проведено лекцію для слухачів Інститутів третього віку в м. Ізмаїл

      В рамках Всеукраїнського тижня права для Інституту третього віку на базі Міжрегіональної академії наук в м. Ізмаїлі 8 грудня 2015 року відбулась інформаційна лекція від спеціалістів Ізмаїльського місцевого центру з безоплатної вторинної правової допомоги. Основна тема – правова освіта для літніх людей та державне забезпечення громадян безоплатною правовою допомогою.

Основним партнером та співорганізатором заходу виступила громадська організація «Гармонія», яка в м. Ізмаїлі та м. Рені впроваджує проект «Інститути третього віку». В м. Ізмаїлі проект працює на базі Міжрегіональної академії управління персоналом, де організована неформальна освіта громадян 50+ в тому числі комп’ютерна грамотність.  В рамках роботи інституту літні люди опановують основи роботи на комп’ютері, ознайомлюються з правовими питаннями, питаннями здоров’я та займаються рукоділлям.  

10.12.2015.5 701x394

Основне питання та запит в учасників семінару – це правова захищеність для пенсіонерів та основні права громадян. Жваво обговорювали питання пенсійного забезпечення та субсидій для пенсіонерів.

Спеціалістами Центру була надана вся необхідна та повна консультація щодо тих категорій громадян, які можуть отримати вторинну правову допомогу, а також розповіли про державні установи та громадські приймальні, які надають первинну правову консультацію.

10.12.2015.6

«Центр направлений передусім на розвиток безоплатної правової допомоги для громадян, що її потребують, але не мають можливості її отримати або не знаю де шукати і тут вже спеціалісти Центру мають скоординувати та направити людину, що значно полегшує процес пошуку відповіді, тим більше, що дуже часто ні консультація, ні адвокатські послуги, тим більше, нашим громадянам просто недоступні фінансово» – наголосила під час заходу начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Вікторія Рижало.

«Для нас також дуже важливо співпрацювати з різними об’єднаннями громадян, оскільки ми намагаємось також вивчати стан правової допомоги в регіоні та налагоджувати співпрацю задля покращення якості її надання, а тому нам дуже приємно, що такі ініціативи, як «Університети третього віку» є однією з платформ, де працюють з громадянами пенсійного віку, адже дуже часто саме ця категорія потребує найбільшої уваги. Оскільки наш Центр також займається і інтеграцією, завдяки якій і став ми намагаємось залучати максимально громадський сектор в різних напрямках та цільових аудиторіях» – резюмувала Вікторія.