назад

Завдяки роботі адвоката Сергія Ільницького клієнт центру отримає посвідчення учасника ліквідації аварії на ЧАЕС

AES    У 2018 році до Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся гр. Б. з проханням здійснення представництва інтересів у справі про встановлення факту, що має юридичне значення.

    Згідно виданого доручення Ужгородського місцевого центру з надання БВПД від 15.06.2018р. адвокат Ільницький С.М. надавав безоплатну правову допомогу клієнту в суді першої інстанції; провів зустрічі з клієнтом, вивчив обставини й матеріали справи, підготував заяву, тобто забезпечив надання БВПД.
   Ільницький С.М. звернувся до Ужгородського міськрайонного суду в інтересах гр. Б. із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення. В обґрунтуванні заяви посилається на те, що заявник, втративши посвідчення учасника ліквідації на ЧАЕС, звернувся із проханням до департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА про видачу дубліката такого посвідчення. Проте виявилося, що архівна довідка, на підставі якої видається посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, не збігається із паспортними даними заявника у частині імені та по батькові. 
    Встановлення факту, що має юридичне значення, а саме, того що архівна довідка Прикарпатського військового округу виписана на Б. фактично належить гр. Б., необхідно останньому для виготовлення посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Зазначає, що військова частина, у складі якої заявник брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, розформована. Адвокат просив суд встановити факт, що має юридичне значення, а саме, що архівна довідка Прикарпатського військового округу видана гр. Б. фактично належить гр. Б. 
    Ужгородський міськрайонний суд, дослідивши наявні матеріали справи, зібрані докази, прийшов до висновку, що надано всі необхідні докази для встановлення факту, що має юридичне значення. Судом прийнято рішення про задоволення заяви про встановлення факту, що має юридичне значення саме, того що архівна довідка Прикарпатського військового округу виписана на Б. фактично належить гр. Б., необхідно останньому для виготовлення посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.