назад

Завдяки роботі адвоката Євгена Дідича прокурор відмовився від частини обвинувачення клієнта центру у вчиненні кримінальних правопорушень

Odessa DidichВолодимир був засуджений Приморським районним судом м. Одеси за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство) та ч. 4 ст. 358 КК України (підроблення документів чи їх використання), до позбавлення волі на строк 1 рік 6 місяців.



При перегляді справи в апеляційному порядку обвинуваченому Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги 11 березня 2015 року  за дорученням № 015-0001125 було призначено захисника — Євгена Дідич.

За результатами розгляду справи та встановлення порушень кримінального процесуального законодавства, Апеляційний суд Одеської області направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Адвокат наголошував на відсутності в діях свого підзахисного ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, внаслідок чого прокурор змінив обвинувачення, погодившись із викладеною позицією адвоката.

В частині обвинувачення за ч. 2 ст. 190 КК України, обвинуваченим було визнано свою вину та укладено угоду про примирення з потерпілим. Вироком Приморського районного суду м. Одеси від 22.06.2015 року, вказана угода затверджена та до обвинуваченого застосована найменша міра покарання, встановлена ч. 2 ст. 190 КК України, – штраф у сумі 850 гривень.