назад
27.02.17

“Жінка на ринку праці,” семінар для безробітніх жінок

22 лютого 2017 року начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб`єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Жалобна за участі фахівця з профорієнтації Золотоніського міськрайонного центру зайнятості Наталії Котишевої провела семінар на тему: “Жінка на ринку праці,” для безробітніх жінок, які перебувають на обліку у міськрайонному центрі зайнятості.

Метою заходу є підвищення рівня обізнаності жінок щодо їх прав, поінформованості про шляхи попередження та інструменти протидії дискримінації за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей чоловіків і жінок.
Фахівець міськрайонного центру зайнятості, ознайомила присутніх з соціальними послугами, які можуть одержати жінки у центрі зайнятості, умовами працевлаштування та навчання.

Обговорили питання ефективного пошуку роботи, самопрезентації та самоосвіти; ділилися своїм досвідом.

Не залишили осторонь уваги і питання законодавства про працю, яким закріплені гарантії трудових прав жінок. В ході заходу спеціаліст місцевого центру надала поради, які будуть корисними для тих жінок, хто має на меті працевлаштуватися за кордоном, а саме як запобігти потраплянню у трудову експлуатацію.

По завершенню семінару всі учасники отримати інформаційні матеріали: “Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?” та “Плануєте виїхати на роботу за кордон? Подбайте про свої права та безпеку!”