назад

Зустріч із потенційними працівниками бюро правової допомоги у Ромнах

160422 31У місті Ромни 21 квітня в рамках інформаційної кампанії щодо роз’яснення суті реформи Міністерства юстиції та роботи з кандидатами на посади начальників бюро правової допомоги, відбулася зустріч директора Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександра Мухи з бажаючими взяти участь в конкурсі на посади начальника/ заступника начальника бюро правової допомоги.

Коментуючи процес створення бюро правової допомоги, він зазначив: «Реструктуризація територіальних органів юстиції має підвищити ефективність забезпечення населення правовим захистом та можливостями більш широкого доступу до он-лайн послуг Міністерства юстиції. Згідно з планом реформування Мін’юсту, буде ліквідовано майже 600 районних управлінь юстиції радянського зразка, які існували в Україні протягом 20 років. Замість них створюються Бюро правової допомоги. В поточному році планується створення понад 400 таких Бюро по всій країні, у тому числі і в Ромнах. У новостворених бюро громадянам надаватимуть безоплатну правову допомогу. Українці, які не мають доступу до Інтернету, зможуть скористатися перевагами он-лайн послуг: консультант допоможе отримати ту чи іншу довідку, подати заяву, тощо.»

Більш детально Олександр Муха розповів про конкурсний відбір кандидатів на посади начальників і заступників начальників бюро правової допомоги, кваліфікаційні вимоги, процедуру подання  документів та відповів на питання присутніх. Всі учасники зустрічі отримали  флаєри з детальною покроковою інформацією щодо процедури подання документів на конкурс.

Довідково

Станом на 21 квітня вже 6  кандидатів із міста Ромни виявили бажання взяти участь в цьому конкурсі.

Щоб очолити бюро правової допомоги необхідно мати вищу юридичну освіта не нижче рівня «бакалавр», вільно володіти українською мовою, мати спроможність до ефективної усної та письмової комунікації, аналітичне мислення. Перевагою є підтверджений досвід волонтерської діяльності або участь у громадських організаціях, ініціативних групах, які надають допомогу вразливим верствам населення.

Заявки на конкурс можна подавати до 18:00 4 травня 2016 року. Запрошуються  усі бажаючі долучитися до цієї роботи.

Більш детально з кваліфікаційними вимогами до майбутніх очільників бюро правової допомоги можна ознайомитись на сайті Сумського Регіонального центру за посиланням: http://sumy.legalaid.gov.ua/ua/pres-tsentr/novyny/oholoshuietsia-vidkrytyi-konkurs-z-vidboru-kandydativ-na-posady-kerivnykiv-biuro-pravovoi-dopomohy   або на сайті Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги.