назад

Зустріч із родинами військовослужбовців – система БПД формує власний фронт захисту та підтримки!

«Де знайти номер та контакти військової частини і з яких питань туди звертатися?», « Як бути, якщо із захисником немає зв’язку?», «Як діяти у випадках наявних порушень, що пов’язані із виплатами, мобілізацією, звільненням, медичним та іншим забезпеченням?». З подібними зверненнями до Бердичівського місцевого центру з надання БВПД часто звертаються військовослужбовці та члени їх сімей.

Саме тому, нещодавно юристи місцевого центру Інна Струшинська та Андрій Кравченко вирішили організувати зустріч із військовослужбовцями та членами їх сімей, адже бути надійною опорою у ці непрості часи – є головною місією системи БПД.

В рамках зустрічі також були залучені представники молодіжного центру «М-Формація», а також тренер з проведення соціально-профілактичних програм, психолог Людмила Горобчук.

 

Разом із присутніми юристи місцевого центру обговорили найбільш гострі та затребувані теми. Пояснили про особливості отримання статусу учасника бойових дій, пільги та гарантії учасників бойових дій та їх сімей, а також механізм взаємодії із військовими структурами щодо оформлення необхідних документів. Окремо обговорили майнові права членів родин загиблих військовослужбовців, що стосуються грошового, пенсійного та іншого забезпечення.

 

Фахівець з психологічної підтримки провела тренінг з емоційної компетентності для управління емоціями та почуттями в кризових ситуаціях, адже знання дії додає впевненості у будь-яких неочікуваних ситуаціях.

 

«Можливість таких зустрічей розширює правову компетенцію тих, хто потребує особливого захисту в цей непростий час. Сьогодні бути обачним та володіти інформацією  – це перспектива відстояти та реалізувати своє право в майбутньому. Проведення таких зустрічей дає можливість зосередити увагу на актуальних питаннях та забезпечити швидке реагування на них. Адже зростання обізнаності своїх прав для військовослужбовців та членів їх родин – головна ціль нашої діяльності,» – зазначила юрист Бердичівського МЦ з надання БВПД Інна Струшинська.

 

Бердичівський місцевий центр з надання БВПД дякує кожному, хто робить свою справу на шляху до вільної, незалежної України, хто будь-яким чином підтримує наших військових та їх сімей. Адже тому, що разом, спільними зусиллями ми обов‘язково переможемо!

 

Слава Україні! Слава Героям!

Працюємо  задля перемоги!