назад

Безоплатна правова допомога поруч

Система БПД завжди приділяла пильну увагу розвʼязанню правових проблем соціально вразливих верств населення. Звичайно, у воєнний час потреба у правовому захисті таких громадян тільки зростає. Саме тому фахівці бюро правової допомоги Житомирщини намагаються під час виїзних заходів охоплювати якомога більше різних категорій мешканців краю. Нерідко водночас із консультуванням землекористувачів юристи встигають відвідати громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, щоб надати їм адресну правову допомогу. Не оминають увагою і внутрішньо переміщених осіб, що мешкають у населеному пункті, до якого організовано виїзд.  

8 березня фахівчиня Черняхівського бюро правової допомоги Юлія Поліщук відвідала село Клітище Черняхівської ОТГ. Вона прочитала жителям та працівникам старостату лекцію щодо розпорядження сільськогосподарськими землями в період воєнного стану. А згодом проконсультувала охочих з питань земельного, спадкового та пенсійного законодавства. Під час спілкування з трудовим колективом надала методичну допомогу. До слова, таке спілкування допомагає зʼясувати, з яких актуальних тем найбільше потребують розʼяснень мешканці сіл, а відтак враховувати це під час організації правопросвітницьких заходів.

Після цього правчиня завітала до пані Валентини – особи з інвалідністю, яка звернулася до бюро по адресну правову допомогу. Клієнтку цікавило питання порядку спадкування в умовах війни, перелік документів, необхідних для написання заяви про прийняття спадщини, можливість оформлення спадкових прав представником за дорученням тощо.

Надавши юридичні роз’яснення, пані Юлія провела годину вуличного інформування. Вона поширила роздатковий інформаційний матеріал серед мешканців села та поспілкувалася з внутрішньо переміщеними особами, що наразі мешкають у зазначеному населеному пункті. Юристка системи БПД надала переселенцям правові поради з питань трудових та пенсійних відносин, розповіла про механізм отримання відшкодування за зруйноване житло.

Пані Юлія зазначила, що у системі БПД подбали, щоб правову допомогу клієнти могли отримати не лише безпосередньо у бюро правової допомоги.

«Для зручності працює контакт-центр за номером 0 800 213 103, правову допомогу можна отримати онлайн: у мобільних застосунках «Безоплатна правова допомога» або «Твоє право», у месенджерах Телеграм та Вайбер, у кабінеті клієнта на сайті системи надання безоплатної правової допомоги».