назад

Зустріч з представниками Чернігівської районної організації ветеранів.

В рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Ірина Протченко спільно з директором Чернігівського МЦ Володимиром Бобруйком зустрілись з представниками Чернігівської районної організації ветеранів.

Під час зустрічі було наголошено, що відповідно до п. 13 частини першої статті 14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу” особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознаками статі, мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

До місцевих центрів звертаються люди (як мешканці міст, так і мешканці сіл) над якими здійснюються діяння фізичного, психологічного, економічного, сексуального насильства, люди розгублені, в паніці і не знають що робити, як жити (за останні місяці було багато здійснено спільних з Чернігівською районною організацією ветеранів виїздів до сіл, під час яких люди звертались з питаннями протидії домашньому насильству).

Було наведено приклади щодо поновлення порушених прав осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Чернігівська районна організація ветеранів має своїх представників в кожному населеному пункті району, які знають проблеми мешканців, тому наголосили щоб направляли потерпілих осіб до центру з надання БВПД для поновлення своїх порушених прав.

Важливо зауважити, що про домашнє насильство не потрібно мовчати, адже звернувшись до центрів безоплатної правової допомоги постраждала особа має можливість безоплатно отримати послуги юриста, адвоката, який допоможе постраждалій особі скласти відповідне звернення до компетентних органів, «запустивши» відповідний захисний механізм в дію.