назад

Нові адвокати готові до співпраці із системою БПД Харківщини

Конкурс адвокатів, які мають бажання співпрацювати із системою безоплатної правової допомоги, попри всі складнощі, відбувся і цього року. Ті адвокати з Харківщини, що успішно пройшли відбір, тепер мають укласти контракт з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях. Питанням щодо співпраці була присвячена зустріч адвокатів з керівництвом РЦ.

Директор Регіонального центру Анатолій Бородавка привітав адвокатів з успішним проходженням конкурсу і приєднанням до спільноти адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Мета нашої сьогоднішньої зустрічі – більш детально розповісти вам про особливості співпраці: хто зараз видає доручення, яким чином, особливості складання та подання звітності, виплати коштів, – сказав він. – У нас добре налагоджена комунікація з адвокатами, які співпрацюють з Регіональним центром та місцевими центрами, ми постійно проводимо зустрічі онлайн, де обговорюємо питання, які виникають.

Анатолій Бородавка також розповів про порядок укладення контрактів з адвокатами, а також загальні засади подання звітності. Директор підкреслив, що Регіональний центр першим в Україні перейшов на подання звітності в електронному вигляді, тому адвокатам не потрібно буде приходити в РЦ, все можна буде зробити у зручному для адвоката місці за наявності Інтернету та маючи електронний цифровий підпис.

Далі керівники відділів, з якими працюватимуть адвокати, – Альона Літвінова, Максим Кривогуз, Олександра Горбань – розповіли про стандарти якості, що поширюються на адвокатів, які співпрацюють із системою БПД, як відбувається отримання доручень і хто їх розподіляє, як відбувається приймання актів виконаних робіт. Фахівці також відповіли на запитання учасників зустрічі.